Laster...
1. Ustabil bilist
Sesong 1

Blålys

Sesong 1 / 48 episoder

I «Blålys» får vi et unikt, usminket og autentisk bilde av politiarbeidet i et av Norges største politidistrikter, som med nedslagsfelt i Hordaland og Sogn og Fjordane favner om lag 700.000 innbyggere.

 1. Kort tid etter at innsatsleder Ivar har startet vakten i Bergen, får han inn melding om en bil som vingler i veibanen. Mye tyder på at det er en ruset sjåfør, men det viser seg at det er andre grunner til at han kjører farefullt.

  Publisert 3. september 2018
 2. Politimester Kaare Songstad bestemmer seg for å bli med ut på patrulje for å sjekke stemningen blant de ansatte. Betjentene Olav og Frode ønsker ham velkommen inn i brorskapet, og sammen rykker de ut i Bergen by.

  Publisert 4. september 2018
 3. På sedelighetsavsnittet i Bergen etterforskes det videre i saken der en mann hadde bestilt en sexdukke formet som et barn. Etterforskerne vet fra tidligere saker de har jobbet med at de som bestiller slike dukker også kan ha overgrepsbilder av barn.

  Publisert 5. september 2018
 4. Olav og Frode er på patrulje i Bergen og drar ut på et væpnet oppdrag. En mann har blitt truet med kniv etter manglende betaling etter et narkotikakjøp og de mistenkte skal fortsatt befinne seg i nærheten.

  Publisert 6. september 2018
 5. Et jordras rammer hardt på Osterøy, og politibetjent Ole Kristoffer rykker ut på et krevende oppdrag i mørket. Et av husene er gjennomboret av jord og stein, og det viser seg at raset har fått fatale konsekvenser.

  Publisert 10. september 2018
 6. En alvorlig sak ryster Bergen; en kvinne er funnet død, og sønnen sier at han har drept henne ved hjelp av en øks. På det første drapet i Bergen siden 2014 er Andreas etterforskningsleder. Sammen med sine kollegaer leter de etter flere bevis og spor i timene etter drapet.

  Publisert 11. september 2018
 7. Helene har fått i oppdrag å avhøre mannen som har tilstått å ha drept sin egen mor med øks. Hun sitter med sterke bilder fra åstedet, og skal sikre at de finner ut omstendighetene rundt det som har skjedd. I Bergen sentrum er det kommet inn en uvanlig melding: En udetonert håndgranat skal befinne seg på parkeringsplassen utenfor legevakten.

  Publisert 12. september 2018
 8. På flyplassen på Flesland må Leif hjelpe en amerikaner som har problemer med passet sitt. Et tyveri av en verdifull gjenstand er også noe han må ta tak i denne dagen. Bjørn og Eivind opplever noe merkelig når de er ute på patrulje. En mann har blitt observert gående i veibanen og det er usikkert hva og hvor han har tenkt seg.

  Publisert 13. september 2018
 9. Det er helg, og politiet bestemmer seg for å ta en uanmeldt sjekk av vaktholdet til utestedene i Bergen. Det kan få store konsekvenser for dem som ikke overholder reglene. Hans og Lise er ute på patrulje og bistår seksjonssjef Bengt i kontrollen.

  Publisert 17. september 2018
 10. I kveld følger vi etterforskningen av en sak der en mann er mistenkt for å ha presset en ekskjæreste til sex ved å komme med trusler om å publisere nakenbilder av henne. Vi følger også Ole og Torgrim på patrulje i Bergen havn når de oppdager noe urovekkende.

  Publisert 18. september 2018
 11. Vi følger voldtektsgruppen videre i sin etterforskning av en sak der en kvinne er blitt tvunget til sex av en tidligere kjæreste. Hos innsatsgruppen mot åpne russcener forbereder de seg til en stor aksjon mot kniver og andre våpen i rusmiljøet.

  Publisert 19. september 2018
 12. Dara og Kjartan jobber i ungdomsseksjonen i Bergen sentrum. Ute på patrulje får de beskjed om at en jente er savnet fra institusjonen hun bor på, og de kjører ut for å finne henne.

  Publisert 20. september 2018
 13. På Askøy er Sara og Andreas ute på patrulje. De får inn en melding om en alvorlig trafikkulykke der flere biler er involvert. De vet ikke hvor stort skadeomfanget er eller om personer er skadet i ulykken før de ankommer stedet.

  Publisert 24. september 2018
 14. Etter gårsdagens aksjon i Bergen er det funnet sjelden store mengder narkotika på en adresse. En mann ble tatt på fersk gjerning for å selge hasj, og da politiet ransaket boligen fant de både hasj og marihuana.

  Publisert 25. september 2018
 15. Lensmann Magne og politibetjent Frida er i Lærdal der de gjennomfører kontroll av tunge kjøretøy. Sjåførene må også ta alkotest. Hans og Lise er ute på patrulje i Bergen og får inn en melding om en overstadig, beruset ung jente.

  Publisert 26. september 2018
 16. Lill Marita og Ivo skal på nattevakt i arresten i Bergen. En tidligere kjenning av politiet er tilbake, denne gang fordi han har brutt et besøksforbud. Han er svært urolig og oppførselen hans er vanskelig å håndtere. Men han er ikke den eneste som er utagerende.

  Publisert 27. september 2018
 17. Dara og Kjartan jobber i ungdomsseksjonen i Bergen. I kveld drar de til en hjemme-alene fest der flere mindreårige drikker alkohol. Senere får de inn en alvorlig melding om en gutt som ønsker å ta sitt eget liv, og Dara og Kjartan rykker ut for å se hva de kan gjøre. På Flesland flyplass jobber Leif som politiførstebetjent ved grenseseksjonen. En mistenkelig gjenstand har dukket opp og Leif er nødt til å finne ut hva det er.

  Publisert 1. oktober 2018
 18. Vi får se hvordan kommunikasjonen fungerer mellom operasjonssentralen og patruljene ute, og hvilke prioriteringer som gjøres. I hundepatruljen får Bjørn og Eivind inn flere meldinger. En huseier sliter med leieboeren sin, og situasjonen har tilspisset seg. Bjørn og Eivind prøver å håndtere situasjonen på best mulig måte.

  Publisert 2. oktober 2018
 19. Makkerne Ørjan og Knut skal jobbe nattevakt i Bergen sentrum. Det er helg og mye folk ute på byen og en kvinne trenger hjelp. Hun vet ikke hvilket hotell hun bor på og har mistet kjæresten sin som hun tror befinner seg inne på et utested. Senere i vakten bistår de en annen patrulje som har stanset en person som er mistenkt for salg av narkotika i sentrum.

  Publisert 3. oktober 2018
 20. I Bergen sentrum er Olav og Frode ute på patrulje. De får inn en melding om en mann med kniv. Når de ankommer utestedet der mannen befinner seg har han allerede brukt kniven. Olav og Frode er også innom Straxhuset, et tilholdssted for rusmisbrukere, der det ofte foregår kjøp og salg av narkotika.

  Publisert 4. oktober 2018
 21. Trond og Irene blir kontaktet av en kvinne som har fått frastjålet mobiltelefonen sin. De klarer å spore den, og drar til den aktuelle adressen for å komme til bunns i saken. I hundepatruljen rykker Bjørn og Eivind ut på et innbrudd i en barnehage. Bjørn og hunden finner spor som de følger, og får en ubehagelig overraskelse.

  Publisert 8. oktober 2018
 22. Dette er dagen da den nye politireformen trer i kraft. Politimester i Bergen, Kaare, blir intervjuet av NRK om hva dette vil innebære for Vest politidistrikt. Makkerne Hans og Lise er ute på patrulje i Fyllingsdalen der det avholdes en konsert. En beruset mann blir bortvist fra stedet, noe han er svært lite fornøyd med.

  Publisert 9. oktober 2018
 23. Tor og Kristoffer jobber patrulje i Bergen og de må håndtere flere rusede mennesker ute på byen. Men ikke alle synes det er en god idé å forlate bylivet i sentrum selv om de får beskjed av politiet om å gjøre akkurat det. Politiet får også inn en melding om et innbrudd i et privat hjem.

  Publisert 10. oktober 2018
 24. På Voss besøker makkerne Marius og Jostein et skoleball når de er ute på patrulje. På grunn av tidligere episoder med bråk skal politiet være synlig tilstede og de må også se etter tegn på om noen bruker ulovlige rusmidler. I Bergen møter vi Trine som jobber for namsfogden, og har som oppgave å kaste ut personer som ikke har betalt husleie over en lengre periode.

  Publisert 11. oktober 2018
 25. Makkerne Sara og Andreas på Askøy følger etter en bil som vingler i veibanen, og bestemmer seg for å stoppe den og sjekke om sjåføren har promille. På patrulje i Bergen får innsatsleder Ivar inn en alvorlig melding om en person som skal ha oppført seg truende med kniv.

  Publisert 15. oktober 2018
 26. Det er dagen før sykkel-VM skal gå av stabelen i Bergen, og politiet har ansvaret for at dette skal bli et vellykket og sikkert arrangement. Store folkemengder er ventet til byen, og stabssjef Gustav og objektleder Kjetil er noen av de som er ansvarlige for at ting skal gå så smertefritt som mulig.

  Publisert 16. oktober 2018
 27. Det er Sykkel-VM i Bergen, et av de største sportsarrangementene noensinne på Vestlandet. Vi følger politiets arbeid og hvordan de sørger for sikkerheten når så store folkemengder samles på ett sted. Selv om alt ser ut til å gå riktig for seg oppstår det uventede problemer.

  Publisert 17. oktober 2018
 28. Trond og Irene er ute på patrulje og får inn en melding om husbråk; en mann er redd for sønnen sin som har oppført seg svært truende. Når patruljen ankommer får de informasjon fra faren om at sønnen har kommet med drapstrusler.

  Publisert 18. oktober 2018
 29. Dark Room er en enhet som jobber med overgrepssaker mot barn som foregår via «det mørke nettet» på internett. Visepolitimester Ida er interessert i å finne ut mer om samarbeidet mellom spesialistene i Dark Room og det lokale politiet i distriktene.

  Publisert 22. oktober 2018
 30. Vest politidistrikt, med politimester Kaare i spissen, har prydet overskriftene på landets aviser med flere varslingssaker. Politimesteren synes det er på tide å ta en prat med fagforeningen som har stått for mange av utspillene i media.

  Publisert 23. oktober 2018
 31. Politibetjentene Marius og Jostein rykker ut når de får melding om en mann som truer andre med et balltre på en bensinstasjon. I Bergen har to menn havnet i slåsskamp og de har vanskeligheter for å redegjøre for politibetjentene Knut og Ørjan hva som egentlig utløste krangelen.

  Publisert 24. oktober 2018
 32. Thomas og Lars jobber i innsatsgruppen mot åpne russcener og i kveld oppdager de en person de mistenker skal kjøpe narkotika. Det er selgeren de prioriterer å få tak i, men dette viser seg å ikke være så lett.

  Publisert 25. oktober 2018